Cumhuriyeti tasfiye etmek istiyorlar”

 Cumhuriyeti tasfiye etmek istiyorlar”

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Adalet Partisi'nin 51. Kuruluş Yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada Cumhuriyeti tasfiye etmek istiyorlar” dedi.




Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Adalet Partisi'nin 51. Kuruluş Yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:


Cumhuriyeti tasfiye etmek istiyorlar”

Şu anda görevde olan bir Bakan,  bu iktidarın Cumhuriyeti tasfiye etmek esasına dayalı gizli bir gündeminin olduğunu söyledi. Bakanlıktan vazgeçemediği için hükümette kalıyor

İlginçtir; terör örgütü ve terör örgütünün siyasi kanadı MİT Müsteşarı'nı savunuyor.”
Bu köksüz dam otu olan AKP, gidecektir. Bunların gidişi başlamıştır”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Adalet Partisi'nin 51. Kuruluş Yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada, son gelişen olayları değerlendirirken, Cumhuriyeti tasfiye etmek istiyorlar” dedi.

DP Lideri Zeybek, hükümetteki bir bakanla ilgili olarak da şunları söyledi: Şu anda görevde olan bir Bakan,  bu iktidarın Cumhuriyeti tasfiye etmek esasına dayalı gizli bir gündeminin olduğunu söyledi. Bakanlıktan vazgeçemediği için hükümette kalıyor.” Zeybek, terör örgütü ve terör örgütünün siyasi kanadının MİT Müsteşarı'nı savunmasını da ilginç” olarak nitelendirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık kemal Zeybek, eski Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi Milletvekilleri ile bakanlarının da katıldığı, Adalet Partisi'nin kuruluşunun 51. yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Bu köksüz dam otu olan AKP, gidecektir.


Bunların gidişi başlamıştır”

Demokrat Parti Türkiye'yi tarımda modernleştirmiş olan partidir. Adalet Partisi Türkiye'de sanayi devrimini gerçekleştirerek, Türkiye'yi sanayi çağına sokmuş olan partidir. Bunun için elbette ki birçok fedakarlık yapıldı.

Şimdi biz diyoruz ki; Bu köksüz dam otu olan AKP gidecektir. Kendi kökleri olmadığı için, kendi milli görüş kökleriyle ilişkilerini kendileri kestikleri için, bizim köklerimize konmaya çalışıyorlar. Yani bizim çınarımıza aşı yapmaya uğraşıyorlar. Olmaz ve tutmaz. Bunların gidişi başlamıştır.

İlginçtir; Terör örgütü, MİT Müsteşarı'nı savunuyor.”

Türkiye'yi getirdikleri halin ne olduğunu anlamak için çok fazla uzun uzun delillere ve anlatımlara gerek yok. Savcılık MİT Müsteşarı'nı şüpheli olarak çağırıyor. Onun gitmemesini sağlamak için yasa çıkarılıyor. Daha başka ne anlatmalı ki? İlginçtir; terör örgütü ve terör örgütünün siyasi kanadı Türkiye Cumhuriyeti'nin MİT Müsteşarı'nı savunuyor. Yani Türkiye'yi ne hale getirdiklerini anlatmak için 75 milyar cari açık, 100 milyarı geçen dış ticaret açığı, 300 milyar dolar borç falan, bunları anlatmaya lüzum yok. Devlet yönetimi anlayışlarının, Türkiye'yi ne hale getirdiği bakımından bu yeterlidir.

Şu anda görevde olan bir bakan, bu iktidarın Cumhuriyeti tasfiye etmek esasına dayalı bir gizli gündeminin olduğunu söyledi.”

İşimiz büyük ve işimizi yapacağız. Bunlar için çöküş başlamıştır. Bugünkü yönetim, Türkiye Cumhuriyeti'ni tasfiye etmek, gizli gündemi esasına dayalı bir siyasi iktidardır. Bunların amacı budur.

Şimdi ismini vermeyeceğim ama doğrudan aldığım bir bilgiyi size intikal ettirmek istiyorum. Şu anda Bakanlık yapan bir zat, bundan 20 gün önce bir yurttaşımızla telefon görüşmesinde bu iktidarın Cumhuriyeti tasfiye etmek esasına dayalı bir gizli gündeminin olduğunu söyledi. Bu bir Bakan. Niye bakanlıkta duruyor diye soracaksınız? Bakanlıktan vazgeçemiyor da ondan duruyor.

Bizimle bu iktidarın farkı Cumhuriyet meselesidir

Biz şu salonu yaptırdığımız zaman getirdik hemen Atatürk'ün gençliğe hitabesini koydurduk. Bizim ile CHP'nin farkı demokratlık farkıdır. Biz demokratız. CHP damarı, bir türlü demokrat olmayı içine sindiremedi.Fark bu.

Bizimle bu iktidarın farkı Cumhuriyet meselesidir. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlıyız. Biz Atatürk'ün çizgisine bağlıyız. Yani gerçek cumhuriyetçi demokratlar biziz. Bizden başka da kimse yok. Bunu iyi bilelim. Sorumluluğumuzun büyüklüğünü idrak edelim. Bu idrak içinde de geleceğin büyük Türkiye'sini geçmişin hizmetlerimizden aldığımız geçmiş hizmetlerimizden aldığımız güç ile yapma kararlılığında bulunalım.

Yolumuz açık olsun. Geçmişte hizmet eden bütün büyüklerimize, rahmete intikal etmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyorum, yaşayanlara da uzun ömür ve can sağlığı diliyorum. Yolumuz açık olsun. Yolumuz bizim doğru yoldur. İnşallah yolumuzun açık olması milletimizin de yolunun açık olması demektir. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli